Weinig water, veel termieten en nattigheid…

Het nieuws van dinsdag 29 april 2014.

Het verhaal van de watertoren zonder pomp…

“We hebben een watertoren, een watertoren die er eigenlijk al lang is. Jean heeft al eindeloze tijd geïnvesteerd in het te weten komen of de toren functioneerde en voor wie dan wel. Wij hadden al zo’n vermoeden dat hij niet werkte. Luc en ik zijn vandaag met schop en pikhouweel aan het graven gegaan. Prompt doken overal geïnteresseerden op, zijlijnadviseurs en andere. Uiteindelijk werd de slimste er bij gehaald en… de loodgieter. Resultaat: de toren heeft één keer gewerkt en dat was het. Bij gebrek aan pomp geraakt het water er niet in…??? De toren zou het dispensarium kunnen voorzien van water. Herstellen dus die handel  en dan hebben wij overdag ook water.”

Het verhaal van het papier en karton…

“We zijn ook in de opruim gevlogen. Aangezien termieten langzaam maar zeker alles opvreten moet heel wat overgeladen worden van aangevreten dozen naar plastiek verpakking. Geen ramp, enkel veel werk…”

Het verhaal van de kracht van een paar mensen…

“Deze namiddag tijdens de werken is de grote chef van de medische dienst, een generaal, bij ons binnen komen vallen. Ook hij was heel positief en wil ons helpen. Vooral op te bewijzen aan de pennenlikkers van Ouagadougou dat zonder trammelam, zonder extreme budgetten, maar met een handvol mensen in België – waarvan er nu drie in Burkina zijn – een paar mensen in Nederland en één Burkinees meer te bereiken is dan met alle administraties samen.”

Het weerpraatje…

“Geloof het of niet maar de temperatuur is 10 graden gezakt. Er valt pakken regen uit de pikkegrijze wolken. Dus toch nog winter…Amper 26 graden!”

****

The water tower has broken down…it needs to be fixed!

The stock needs to be transferred from paper boxes to plastic bags. Termites are eating the boxes.

The head of the medical staff has visited the center. He offers help. Wants to prove that a few people from Belgium and the Netherlands and one Burkinese can do more work than a whole administration office.

It’s raining in Bobo. Which means that it is still winter after all…and only 26°c!

 

 

No comments yet.

Geef een reactie