Ngo Flame bouw wordt opgestart

Een persbericht dat deze week de wereld wordt ingestuurd…

Begin dit jaar werd de bouwvergunning voor het ngo Flame vzw brandwondenziekenhuis in Burkina Faso goedgekeurd en ondertekend door de Bevelhebber Medische Component, de Bevelhebber Defensie, de Minister van Volksgezondheid en de President van Burkina Faso. Dat wil zeggen dat met de bouw van het nieuwe ziekenhuis kan worden gestart. De oprichters van Flame, brandwondenchirurg Michel Van Brussel, kinesist en respiratoir therapeut  Luc De Clerck en plastisch chirurg Bert Van den Hof plannen daarvoor een volgende missie aan Burkina Faso van 25 april tot 2 mei 2014. Doel is een timeline op het project zetten, een planning op te stellen voor de verscheping van de container met het ziekenhuismateriaal alsook het organiseren van de training en opleiding van de verpleegkundigen en assistent-verpleegkundigen ter plaatse. Het ziekenhuis zal een referentiecentrum in de regio worden.  Daarom wordt tijdens de komende missie ook een netwerk opgezet en vergaderingen gepland met de lokale, regionale, nationale en internationale overheden. In het huidige Flame brandwondencentrum worden dagelijks met eigen personeel brandwondenpatiënten behandeld. Telkens de Belgische artsen ter plaatse zijn worden daarbovenop ook grote consultaties gehouden, behandelingen uitgevoerd of ingeplant op latere datum. De bouw van een brandwondenziekenhuis moet structurele ondersteuning geven, een opleidingscentrum worden voor de regio en een locatie geven voor het uitvoeren van chirurgische ingrepen.

Met andere woorden, Michel, Luc, Bert…op 25 april zijn ze opnieuw weg richting Burkina Faso. Opnieuw een stap vooruit.

 

No comments yet.

Geef een reactie