Vrijdag 20 juli 2012 – Containers vertrekkensklaar

Nieuws, nieuws, nieuws… “Vorige week hebben we de containers herladen, naar de voorschriften van het vervoersbedrijf,” zo weet Luc ons te melden. “De batterij van de wagen is ontkoppeld en benzine tank leeg gezogen. We hebben een complete inventaris in twee talen gemaakt en documenten wagen in drie exemplaren in orde gebracht: één voor in de wagen, één voor het vervoersbedrijf en één is per post weg naar Burkina voor Jean.” De containers zijn ondertussen per vrachtwagen naar Brugge gebracht alwaar ze klaar gemaakt worden (of werden al) voor transport. Van daar gaat het naar Antwerpen en dan via Abidjan naar de port sec van Bobo Dioulasso. Anders dan eerst gemeld zullen beide containers niet gratis vervoerd worden. FLAME moet betalen voor het ganse transport. We hebben hier en daar wat van de prijs kunnen afdoen… “Graag willen we Annick Lippens hartelijk danken voor alle moeite! Ondanks de vele tegenslagen heeft ze steeds het hoofd koel gehouden en is ze blijven pushen om de containers aan het voordeligste tarief vervoerd te krijgen,” benadrukt Luc. Annick op haar beurt dankt Serge en Jelle Cattoor voor het vervoeren van de FLAME-containers van Zeebrugge naar de industriezone van Brugge. “En voor hun hulp bij het overladen van de helft van de verzamelde materialen in een nieuwe, door hen ter beschikking gestelde container. Hun inzicht heeft ertoe geleid dat er plots 4 à 5 m³ extra ruimte is vrij gekomen. Dank ook aan Bram, Sander en Dennis voor hun onvoorwaardelijke inzet. Allemaal “kleine” mensen met het hart op de juiste plaats die hun (vrije) namiddag opofferden zonder daarvoor in de “boekskes” te willen staan.”

Een bedanking op de Flame-website is hier wel op zijn plaats. En terwijl we met onze dankwoorden goed op dreef zijn: dank aan de LIONS Knokke-Zoute voor hun gift van 1500 euro, dank aan ’t Schooltje van Ramskapelle voor hun 250 euro. Uit bovenstaand zal blijken dat alle soorten hulp, mankrachten, financiële en andere krachten meer dan welkom zijn. Of zoals Michel het verwoordt: “Wij weten dat een project in Burkina Faso niet het meest sexy is wat je kan sponsoren. Alle hulp doet ons geloven dat ook u gelooft in ons project. Het betekent dan ook een morele naast een financiële steun.”

De volgende Flame-missie staat gepland voor november. Tijdens deze missie zal opnieuw ook training in de brandwondenzorg gegeven worden aan plaatselijke medici en zullen de plannen omtrent de bouw van een nieuw operatiekwartier ter plaatse verder uitgewerkt worden. De medische ploeg zal daartoe vergezeld worden door de Nederlandse Tom Kwakman. Tom is ingenieur constructeur en zal in Burkina Faso de afmetingen nemen en de berekeningen maken voor de bouw van het operatie kwartier. Tom heeft een hechte band met Flame. Hij was ruim tien jaar geleden een van de slachtoffers van de Nieuwjaarsbrand in Volendam en in 2010 een van de deelnemers aan het Dichter bij de Hemel project, de beklimming van de Kilimanjaro van Michel, Luc en Bert samen met drie ex-patiënten.

No comments yet.

Geef een reactie