Et c’est parti!

Donderdag 2 februari 2012

7.08am

De eerste sms piept mijn slaapkamer binnen. Terwijl ik nog maar halfwakker aan het worden ben, krijg ik bericht dat de Flamekes en hun veertien zware koffers vol medisch materiaal ingeladen zijn op de TGV naar Parijs. ’t Was te koud voor de mannen van de NMBS om ons team daarbij te assisteren dus hebben ze de klus maar zelf geklaard. “Bert heeft zich ontpopt tot volwaardig trein lader. Samen met Michel heeft hij de deur weten te openen waarna Luc alles  zo snel mogelijk naar binnen heeft gereden.” En nu hopen dat de trein maar rijdt.

Er staat Flame weer een missie vol avonturen allerhande te wachten, zoveel is zeker. Dat doet ons denken aan de vorige trip naar Burkina in april vorig jaar. Toen werd bij aankomst op de luchthaven doodleuk verteld dat de vlucht 24 uur was uitgesteld.

8.26am

Amai…als de jongens op dit tempo gaan blijven communiceren, zal ik véél nieuws te vertellen hebben de komende dagen. Na een berichtje van Luc (zie boven), komt er nu ook een mail van Michel binnen. Er is blijkbaar internet op de trein naar Parijs…toch terwijl ze stilstaan. Idd…nog maar goed en wel vertrokken en de trein staat stil. Hier ’t relaas van Michel.

“Om kwart over drie opstaan, na een half uurtje klaar voor vertrek: min zeven! Hopelijk vind alleen ik dat niet normaal… De opdracht luidde : zo veel mogelijk medisch materiaal meenemen. Het mag duidelijk zijn dat dat ten koste van de eigen spullen is. Dus wij nemen geen kleding mee die we daar niet nodig hebben, warme kleren dus… Min zeven dus, misschien dat we volgende week weer opgewarmd zijn,voor de terugkeer..
En als nu dat vliegtuig maar vertrekt, niet zoals vorige keer, toen hadden we zogezegd een mailtje gehad  dat de vlucht 24 uur was uitgesteld.
We hebben in elk geval voldoende materiaal bij. Bert heeft gezorgd dat elke gram van de toegelaten bagage opgevuld werd, veertien stuks, 23kg per stuk. Ondertussen staat de TGV staat stil, te midden van de velden. Dat zal wel zo moeten!!!?”

To be continued.

Groeten

Christel (de verzamelaar van Flame sms’en)

en om wat in de stemming te komen: hier enkele sfeerbeelden van de opening van het brandwondencentrum in Burkina vijf jaar terug

 5.02 pm

Tussenlanding in Niger. In mijn fantasie zien de Flamekes er uit als een bende scouts. Zo leest immers de sms: “Vertrek is nakend. Zelfs Lisa heeft de Flame kleuren aan!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Flame | christel 'de kriebel' bedert - 2 februari 2012

    [...] Het eerste ‘nieuws’ vind je hier:  http://www.ngoflame.be/nl/2012/02/et-cest-parti/ [...]